Thema 2023: Vruuger

Thema 2023: Vruuger
12/10/2022 Stan van Boxel

Het thema voor Carnaval 2023 is bekend. Een inzending van buiten de club is dit jaar gekozen omdat het zo’n lekkere subjectieve betekenis heeft. Iedereen heeft een ander idee bij Vruuger, of Vroeger in ABN. Wat is Vruuger?

Allereerst, vroeger is een aanduiding over iets dat eerder is gebeurd. Maar wat wij hier met Vruuger bedoelen is Vruuger als periode in het verleden. En iedereen kan meerdere Vruugers hebben. Zelf merk ik dat ik verschillende Vruugers benoem afhankelijk van het gezelschap waar ik in verkeer. Vruuger in de A1, vruuger bij Axis, vruuger bij de tuinder, en mijn vruuger stopt eigenlijk als het minder dan een x-tal jaar geleden is. Ik weet niet wat de specifieke kenmerken van Vruuger zijn, maar bijvoorbeeld mijn slechte hardloopperiode van de afgelopen 5 jaar is nog geen Vruuger, helaas.

Vaak hoor je ook, Vruuger was alles beter. Maar wanneer was dat dan, in welk tijdvak? Bedoelen we toch niet de Middeleeuwen mee, en ook niet d’n oorlog lijkt mij. Volgens mij is Vruuger meer een bepaling van gevoel dan een bepaling van tijd. Ook iets bezittelijks, alsof je er niet over kunt meepraten als je er niet bij bent geweest. Insiders only.

Is Vruuger dan wel hetzelfde als Vroeger? Nou, wat een gesawel (een woord dat ik van vruuger ken) zult u denken. Maaruh, dit is dus wel het thema komend seizoen. We kijken uit naar ieders invulling en verhalen. Alaaf!

Style Switcher

Layout options
Header options
NOTE: Naked header pages won't use the vertical header